torsdag den 21. november 2013

Imponerende improviseret indlevelse: Forumteater

Torsdag skulle vi gå i Jans fodspor og med inspiration fra de drama timer der har fundet sted på Metropol introducere klassen for konceptet Forumteater. Vi havde vist alle været lidt usikker på hvordan eleverne ville håndtere denne helt anderledes form for undervisning - but we were up for the challenge!
Dagen startede med opvarmningsøvelser. Pigerne var rigtig meget på mens det kneb en smule med drengene - det er åbenbart svært at kombinere streetcool og drama i en 6. klasse drengs hoved.
Efter opvarmningen blev eleverne placeret på gulvet og fik forklaret hvad forumteater er for en størrelse, hvad det skulle bruges til og hvordan det skulle foregå! Så var det tid til første gennemspilning: And introducing in the roles as Torgrim, Marius, Leo og Trygve: 4 praktikanter! Stykket var blevet gennemøvet - under megen grin og fjol - dagen forinden og kostumerne var medbragt så vi kunne get in character! Inden stykkets start var det blevet understreget at det selvfølgelig var okay at grine - så længe man huskede at grine med og ikke af!
Første runde var uden STOP og den gik egentligt okay, kun med enkelte glemte replikker. Så var det tid til STOP og udskiftning af den det var synd for i scenen. Lynhurtigt røg Anne-Sofie, som spillede Trygve ud (første begryndelse var at han havde briller, og det var synd for folk med briller, men den blev dog hurtigt lavet om til noget lidt mere seriøst) og en elev skulle nu overtage hendes plads. Og her begyndte en improvisation af en anden verden. Men utrolig nok gik det super godt og både eleverne og praktikanterne forstod at gribe situationen og forsøge t ændre den på mere eller mindre kreative måder for at undgå den hårdknude, der opstår i det Trygve bliver slået.
Stik mod vores forventninger var eleverne hurtige til at fange at der faktisk var to det var synd for, da Leo ikke har lyst til at slå Trygve!
Alt i alt en helt i gennem god dag, med anderledes og udfordrende undervisningen - ugen bliver bare bedre og bedre :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar